Vuonna 1939 Richard Lindström halusi perheensä voivan uida kodin lähellä olevassa lahdessa ilman huolta jätevesien saastuttamasta vedestä.  Hän kehitti ensimmäisen Clivus Multrumin kotonaan todettuaan, että olemassa olevat wc-mallistot olivat epäluotettavia. Ruotsi oli saanut uuden keksinnön joka on täysin sopusoinnussa luonnon kanssa.

Naapurit alkoivat kiinnostua Rikard Lindströmin ideoista ja liittyivät mukaan ja niin pienimuotoinen tuotanto käynnistyi. Kurt Atterberg, patenttiasiamies ja myös yksi Ruotsin tunnetuimmista säveltäjistä, suostutteli Rikard Lindströmin hakemaan patenttia. Patenttihakemus jätettiin vuonna 1960 nimellä Clivus, latinan sanasta tiiviste.

Nykyään tuotteen nimi on Clivus Multrum. Termi "Multrum" tulee John E. Arrheniukselta, joka oli professori Eläinlääketieteellisessä korkeakoulussa Tukholmassa.  Hänen mielestään latinan sana "Multrum", viivepaikka, selittää ja täydentää Clivus-nimen sanomaa ja ideaa.

Rikard Lindström kuoli vuonna 1993, mutta hänen nimensä elää yhä. Hänen suljettu järjestelmänsä säästää vettä ja estää käymäläjätettä saastuttamasta vesilähteitä. On vielä pitkä tie kuljettavana ennen kuin hänen keksintönsä tavoittaa kaikki ne miljoonat ihmiset jotka edelleenkin ovat vailla puhdasta vettä ja kunnollisia käymälöitä.

"Yksinkertaisesti ilmiömäinen", Sörmlannin Päivälehti (kesäkuu 1971)