Clivus on kompostointikäymälä. Jätteet kompostoidaan Clivus kompostointilaitoksessa pitkään mikro-organismien, ilmastoinnin ja kosteuden avulla. Prosessiin kuluu useita vuosia. Löydät lisää tietoa täältä: "Kuinka Cllivus Multrum toimii?"

Clivus -säiliöissä on suuri kapasiteetti, jonka avulla jäte saadaan täysin kompostoiduksi. Siihen menee noin 6 vuotta.  Pienimmissä eko-wc:issä ei ole tarpeeksi volyymia täydelliseen kompostointitulokseen. Niiden tuottama jäte on tyhjennettävä säännöllisesti ja hävitettävä asianmukaisesti (ei saa päästää suoraan luontoon).

Clivus sopii hyvin, jos vedestä on pulaa tai jos vettä ei ole saatavilla lainkaan, tai jos kunnan viemäriä ei ole vedetty tontille.  Clivus on erinomainen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat säästää tuhansia litroja vettä.

  • Jätehuolto käyttöpaikalla
  • Ei jätteenkuljetuksia
  • Ei vedenkäyttöä (käytettäessä avointa istuinmallia)
  • Erittäin halvat käyttökustannukset
  • Matala energiankäyttö (ei virrankulutusta jos tuuletin ei ole päällä)
  • Säiliö on suhteellisen suuri, mutta se on tarpeen, jotta kompostointi on täydellistä.
  • Kun valitset vedettömän käymälän, on käymälän istuimen aukko suurempi kuin tavallisessa wc:ssä. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja, joissa on normaalin kokoinen aukko, mutta ne kuluttavat pienen määrän vettä.

Ensimmäinen askel on miettiä millaisia määriä käymälä jätteitä Clivus tulee prosessoimaan. Tämä määrittää kompostointisäiliön koon. Tulisi myös ottaa huomioon käymälän istuimen sijainti verrattuna kompostointitankkiin. Lopuksi Clivus-laitos vaatii vähintään 1,3 m2 (M100 malli) kylpyhuoneen lattian tilasta.  Katso myös kohta “Asennus”.

Clivusen käyttökustannukset ovat hyvin pienet ja säästyt täysin kuljetus- ja jätteiden käsittelykustannuksilta.

Nyrkkisääntö on että et tarvitse lupaa, mutta tarkista asia omasta kunnastasi.

Clivus Multrum on alkuperäinen malli. Meillä on yli 70 vuoden kokemus.  Jos seuraat ohjeitamme takaamme Clivuksen toimivuuden.